1276268.jpg

No niin, vuodatetaanpa taas välillä. Tarjouksemme tuolla aiemmin mainitusta asunnosta hyväksyttiin ja tammikuun viimeisenä päivänä piti tehdä kaupat. Kaiken piti olla ihan selvää: nimet vaan papereihin, raha vaihtaa omistajaa ja avaimet käteen - vaan eipä ollutkaan. Menimme hyvillä mielin kaupantekotilaisuuteen ja niin tulivat myyjäosapuoletkin. Osakepaperit olivat vain unohtuneet matkasta. Saimme kuitenkin asunnon avaimet ja myyjät lupasivat etsiä osakepaperit, jotta pääsisimme tekemään kaupat. Vaan eipä niitä löytynytkään.

Viikon olemme (tai siis ukko on) vääntänyt asiaa kiinteistövälittäjän kanssa. Vaikka siinä mitään vääntämistä pitänyt olla, ei ollut meidän vika jos välittäjä ei ollut tarkistanut myyjiltä osakekirjojen sijaintia eikä myöskään niiden hukkuminen ole meidän vastuulla. Toisaalta, asuntokauppaa ei voi tehdä ilman osakekirjoja, joka välittäjän oli hyvin vaikea ymmärtää. Onneksi pankki on ollut hyvin vahvasti mukana meidän puolella. Ei pankkikaan halua antaa lainaa tyhjää vastaan vaan hyvin mieluusti haluaa ottaa osakekirjat ennen kuin antaa lainaa.

Tänään vihdoin ja viimein saimme kauppakirjat allekirjoitettua. Vain murto-osa kauppahinnasta siirtyi välitysliikkeen asiakasvaratilille ja kadonneille osakekirjoille on aloitettu kuoletusprosessi. Viikko on ollut hyvin stressaava, olemme panikoineet kaupan purkautumista samalla kun olemme kuitenkin aloittaneet uuden asunnon remontoinnin. (Pakkohan se oli sillä ei tässä kuukaudessa kovin paljon viikkoja ole ja nykyisestä vuokra-asunnosta on muutettava helmikuun loppuun mennessä. Päivät töitä ja illat remonttia. Kaipa se voisi käydä harrastuksestakin.) Kauppa voi edelleen jostain kumman syystä purkautua, mutta nyt on sentään nimet papereissa ja myyjätaho on korvausvelvollinen tekemästämme remontista.

Asunnossa oli viittä erilaista boordia, jotka kaikki revimme alas. Ikkunoiden yläpuolelta myös verhokotelot saivat kyytiä. Kittaamistakin on riittänyt, sillä asunnossa oli kaksi erilaista palapeiliviritystä ja lukuisat määrät taulukoukkuja.

1276266.jpg

Boordien poistamiseen olisi tepsineet samat niksit kuin tapetillekin, mutta ei sitten ikinä muistettu ostaa liisteriä. Onneksi mistään huoneesta ei tarvinnut yrittää repiä tapettia pois.

1276270.jpg

Vaatehuoneesta purimme 60-luvulla rakennetut ja vaaleanpunaisiksi maalatut hyllyrakennelmat. Tyhjä vaatehuone on hyvin karun näköinen ja ongelmallisen kokoinen. Mutta epäilen että tuo tila tulee kyllä käytettyä katosta lattiaan saakka.